9 JUNI – Rum for Breakfast (NL) & Cargo Cult (BE) + DJ De Vosselaar

Om het theaterseizoen af te sluiten hebben we een 2-tal ‘jonge’ bands en een funky DJ gevonden die onze parel in een tropisch en swingend surf eiland gaan transformeren.

Rum for Breakfast (NL)

Rum for Breakfast is de verslavende mengelmoes van vriendschap, avontuur en een merkwaardig surf ritueel uit Panama. Een project waarmee frontman Machiel Scholten alle kanten van zijn kleurrijke karakter laat zien. Soms zijn dat popliedjes die klinken als een koele bries op een warme dag, andere keren is het melancholische indie rock die schuurt en knettert. Toch klinkt het altijd zoals de schrijver van de liedjes zelf: ontspannen, spontaan en intiem. Komend jaar brengt de band de eerste singles van hun debuutalbum uit: frisse popliedjes

Met zijn vaste bandmaten als muzikale steun en toeverlaat, werkt Machiel in zijn DIY-studio (lees: camper) aan zijn debuutalbum. Een plaat die perfect past in de platenkast van liefhebbers van JJ Cale, The Whitest Boy Alive en The National. Met liedjes over reizen, het ontmoeten van nieuwe mensen, liefde en avontuur. Maar live komt de band pas echt tot leven. Zo won Rum for Breakfast in 2020 de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam, stond het op festivals als Surfana Festival en heeft het een heuse waddeneiland-tour gedaan. Nu kijkt de groep uit naar de zomer, waarin ze kunnen rondreizen met hun nieuwe muziek en een slokje rum on the side.

https://www.rumforbreakfast.com/

Cargo Cult (BE)

Het Belgische CARGO CULT draait volledig om geven en delen. Niet hoogdravend – het zit m in de kleine dingen. Een gitaarlick gesmoord in reverb, een groovy bas en wat analoge synth geluiden, meer hebben deze mannen niet nodig. De eerste avontuurlijke instrumentals en griezelige soundscapes verlieten net de oefenruimte en kregen in hun eigen omgeving direct lovende reacties. Reden voor ons om de grenzen te verleggen.

DJ De Vosselaar

DJ De Vosselaar heeft zijn roots net als Machiel Scholten van RFB in het Budelse en draait het liefst in een volle zaal vol roze bikini’s zijn 100% vinyl set met funky disko, R&B glijders, fruity beats en zwoele plaatjes.

Als dat geen match is met beide bands dan weten wij het ook niet meer!

https://www.facebook.com/DeVosselaar