14 SEPTEMBER – Bertus Borgers “Brabant Funk”

Bertus Borgers (Vessem,1947)
Al sinds eind jaren zestig is Bertus Borgers een zeer gewaardeerd muzikant, zanger en songwriter in de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweet dʼBuster en deelde o.a. met Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud het podium als gastmuzikant. Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk, was hij mede verantwoordelijk voor het ontstaan van de Rockacademie en schreef meerdere boeken. In 2012 stopt hij met het muziekonderwijs en is daarna nog regelmatig op het podium te zien met onder meer de theatervoorstelling ‘Ik hou van Herman’ (muzikale ode aan Herman Brood), met familieleden onder de naam Borgers Family Live, met de band The Young Retro’s, als duo met zijn broer Ruud Borgers en als gastmuzikant bij Golden Earring. Een van zijn bekendste nummers is Still Believe waarmee Herman Brood een hit scoorde.

Bertus kan niet stil zitten en heeft inmiddels weer een nieuwe band, Brabant Funk. Met deze band gaat hij de theaters in en op een aantal plekken speelt hij een try-out van deze theatershow. Bertus brengt hierin een aantal nieuwe nummers met zijn akoestische band en vertelt tussendoor anekdotes uit zijn rijke muzikale leven. Bertus is een zanger gebleven die met plezier saxofoon speelt of wel een saxofonist die die zowel oude successen als nieuwe songs voor het voetlicht brengt. En dat altijd met respect voor zijn roots in rock, soul en blues.
In Brabant Funk wordt Bertus Borgers begeleid door een akoestische line-up met zijn broer Ruud op gitaar en de neefjes Bertho en Maurice Christian George op cajon en bas.

Line-up:
Bertus Borgers – vocal, sax
Ruud Borgers – gitaar, backing vocal
Bertho – cajon, backing vocal
Maurice Christian George – bas, backing vocal

Deuren open 20:00
Aanvang concert 20:30
VVK 13,50 ex servicekosten
ADD 16,00