18 september – HacCulCup

HacCulCup komt naar Palethe en Cantinetheater !
Internationale wedstrijd met hoog humorgehalte.

De HacCulCup is een vrij nieuwe internationale lachwedstrijd.
Dit jaar wordt de wedstrijd voor de derde keer georganiseerd.
Hac staat hierbij voor HAC Weekblad die samen met Wauwie VOF de wedstrijd organiseren. Cul staat voor cultuur, omdat het hierbij gaat om een culturele aangelegenheid, maar het staat ook een beetje voor kul oftewel flauwekul die er tijdens de voorronden en in de finale nogal wat voorbij zal komen. Verder staat Cup uiteraard voor de trofee die de winnaar van de HacCulCup tenslotte mee naar huis zal mogen nemen.

De HacCulCup is een wedstrijd waarbij iedereen mag laten zien het in zich te hebben om het publiek te laten lachen. Door zowel Belgen als Nederlanders wordt er gestreden om de felbegeerde /cup in een vooral leuke wedstrijd die reeds tweemaal eerder werd gehouden. In 2019 was Tom Melotte de winnaar en in 2023 ging Rick Bosmans met de prijzen aan de haal. Er zijn 2 voorronden en 1 finale. De voorronden vinden plaats in Palethe in Overpelt (B) en Cantinetheater Budel-Dorplein (NL) waarbij telkens 10 deelnemers het tegen elkaar opnemen. Het publiek en de vakjury kiezen iedere voorronde wie er naar de finale gaat. De finale wordt gehouden in Cinema Walburg te Hamont.

Kom lachen, gieren, brullen en vooral stemmen op je favoriete grapjas! Wie weet ben jij getuige van de nieuwe Theo Maassen, Alex Agnew, Hans Teeuwen of Wouter Deprez.


Zaal open 19:30 Aanvang 20:00