8 APRIL Björn vd Doelen & Ruud vd Boogaard

Na zijn profcarrière als voetballer (PSV, Twente, NEC) koos Björn van der Doelen ervoor om zijn grote liefde te volgen: muziek maken.

Brabantse Americana is misschien de meest treffende omschrijving. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje die lijken te zijn gemaakt voor het theater: verhalend, sferisch en reikend tot het hart.

In een speciaal theaterconcert verrast muzikant en rasverteller Björn van der Doelen zijn publiek met muziek, de nodige verhalen, anekdotes en heerlijke Brabantse humor.

Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Geen poëtisch gelul maar ware woorden. Van der Doelen houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes.

Van der Doelen noemt zichzelf met een knipoog de parel van Brabant. Wat ons betreft volkomen terecht! (al zijn we dat eigenlijk natuurlijk zelf ;-))

Björn van der Doelen wordt tijdens deze voorstelling bijgestaan door een van zijn huursoldaten: Ruud van den Boogaard.

Van den Boogaard, is geen onbekende in de Brabantse muziek scene, schrijft liedjes in een eigen stijl, met treffende humor, droog cynisme en een directe openheid. Zijn taalgebruik en teksten zijn vanzelfsprekend, zeer eigen en recht door zee.

Tekstueel is van den Boogaard altijd al een geval apart geweest door het gebruik van een soort Brabantse Nederlandse straattaal vervat in vloeiend hoekige poëzie. Een vorm waarin hij zijn ziel, zaligheid, observaties en fantasieën blootlegt.

Soms akelig ontroerend, soms scherp en hard, soms alleen op een wolk en soms met zijn voeten in de modder. Zijn prettige gevoel voor alledaagse humor is daarbij nooit ver weg.

Björn vd Doelen & Ruud vd Boogaard
Zaterdag 8 april, 20:00
Tickets VVK 12,50 en ADD 15,00