11 MEI MERCY JOHN – NIGHTS ON FIRE

Mercy John (medeschrijver van Top 2000-hit Roller Coaster) is, met 3 uitstekend ontvangen albums, inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek scene.

‘Nights on Fire’, zo luidt de titel van het nieuwe langverwachte derde studioalbum van Mercy John. Deze opvolger van het alom geprezen album ‘Let It Go Easy’ (2019) is begin oktober 2022 op vinyl en CD gereleased bij V2 records.

Het nieuwe 11 nummers omvattende album schreef Mercy John in de Covid-periode. Een tijd waarin ieders geduld op de proef werd gesteld, er steeds maar weer shows verplaatst werden en het succes van de mede-geschreven hit ‘Roller Coaster’ vooral op de radio te horen was en helaas niet live.

Maar nu is het tijd voor iets anders, tijd om naar buiten te gaan: De nacht in. Om iets nieuws te ontdekken. Om het leven te vieren dat voor ons ligt, maar ook om het leven te vieren van diegenen die Mercy John helaas in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Want de nacht is ondoorgrondelijk, opwindend en verraderlijk tegelijk. Zeker wanneer ze in vuur en vlam lijkt te staan.

De liedjes van Mercy John kenmerken zich door een persoonlijk verhaal, een verhaal wat hij in kleine akoestische settings ook graag verteld, zodat de songs nog meer impact krijgen.

Unaniem lovende recensies is wat zowel het debuutalbum ‘This Ain’t New York’ als diens opvolgers ‘Let It Go Easy’ en ‘Nights on Fire’ kregen van de Nederlandse pers en publiek.

De muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Tom Petty en Bruce Springsteen. Maar ook invloeden van artiesten als Ryan Adams, The Jayhawks zijn hoorbaar. Terwijl hij gebruik maakt van de akoestische of elektrische gitaar en soms de mondharmonica, probeert Mercy John duidelijk liedjes te schrijven die in je hoofd blijven hangen. Liedjes over universele liefde, trouw, maar ook spijt en wanhoop. John’s jeugd op het platteland van Noord-Brabant klinkt door in de muziek die hij maakt.

Quotes:

‘Zijn akoestische spel, die warme stem, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek – het is om te janken zo mooi.’ – OOR magazine

‘Luister naar de subtiel in elkaar gevouwen instrumentaties, de gelaagde vocalen en weet dat het goed is.’ – Volkskrant

Bereid u voor een avond vol heerlijke roots muziek, een warme stem en de mooiste songs uit zijn repertoire. Mercy John wordt hierin bijgestaan door zijn vaste pianiste Kirsten Boersma.

Deuren open 20:00, aanvang concert 20:30
Tickets in VVK 13,50 ex service kosten
Ticks ADD 16,50