Over ons

Op een prachtige plek in het zuidelijkste puntje van Brabant ligt een magnifiek theater. Midden in de natuur en omringd door uniek industrieel erfgoed. Een theater waarin de bijzondere historie van de zinkfabriek en fabrieksdorp Budel Dorplein voelbaar is. Een uitgesproken plek, een smeltkroes van culturen, door iedereen en voor iedereen. Een plek die ontstaan is door de inzet van vele vrijwilligers met een gezamenlijke droom: het Cantinetheater weer tot leven wekken. Een hedendaags, professioneel podium in een meer dan honderd jaar oud.

Onze ambitie

Wij faciliteren podiumkunsten. We brengen een aantrekkelijk cultureel aanbod voor de regio Cranendonck, en ver daarbuiten. Onze programmering is bijzonder en past bij de uitstraling van het ruim 100 jaar oude theater. Wij zijn een uitgesproken plek!

Dorplein en regio

Wij kennen onze plek als geen ander. We hebben oog voor het rijke culturele aanbod in de regio en bieden een afwijkende programmering. We gaan letterlijk over onze grenzen en zoeken verbinding met onze collega instellingen en makers in Belgiƫ en Limburg.

We staan open voor iedereen en hebben de ambitie om door het theater de unieke positie van Dorplein als fabrieksdorp te versterken en het Cantinetheater als unieke podiumplek te positioneren, binnen onze regio, maar ook ver daarbuiten.

Programma

Aanvullend op het al bestaande culturele aanbod in de regio biedt Cantinetheater net even iets anders. Niet meer van hetzelfde maar de diepte in.

Vrijwilligers

Ons theater draait helemaal op vrijwilligers, zonder vrijwilligers geen Cantinetheater. Onze vrijwilligers slaan als ware ambassadeurs een brug tussen ons theater en de omgeving, zijn gepassioneerd en loyaal.

Samen zorgen we voor een positieve en inspirerende werksfeer, waarin iedere vrijwilliger gewaardeerd wordt om zijn/haar bijdrage.

het bestuur (vlnr) Quintijn Lohman, Lou Wouters, Angeline Maas, Jac Duis, Renske Heeres