JW Roy

MUZIEK
Jwroy_tumb
Datum: zaterdag 2 april 2022

JW Roy

 

BESTEL HIER UW TICKETS

 

Hier is het Goed/Kouwe Kermis

In maart 2020 begon JW Roy met zijn kompanen Ruud van den Boogaard en Gabriël Peters aan een tour ter viering van het tweede en derde lustrum van zijn Brabants talige albums ‘Ach, Zalig Man’ en ‘Laagstraat 443’. Halverwege werd de tour afgebroken door de pandemie. Eigenlijk viel alles stil voor een muzikant. Dat gaf hem de tijd en inspiratie om een derde Brabants talig album aan het tweeluik toe te voegen; Kouwe Kermis.

Dit album komt begin 2022 uit en het repertoire zal ook deel uitmaken van deze nieuwe tour. Een Brabants talig drieluik dus.

De tour leidt hen vooral langs speciale gebouwen.  Kerken, boerderijen, zolders, herbergen, fabrieken en af en toe een knus theatertje. Het Cantine Theater voegde hij daarom graag toe aan deze nieuwe tour.

Het Parool:
De man heeft nog nooit zo goed geklonken. Americana in het Brabants, dat dat kán weet je zodra Roy na een eerste gezingzegde couplet dat tweestemmige refrein inzet. Muzikaal zijn zijn liedjes nog van eenzelfde ruwhouten schoonheid, en Roy's poëtisch directe Nederlands geeft je nou niet eens het akelige gevoel dat je naar kleinkunst zit te luisteren. Jan Willem vertelt je gewoon van zijn oude dorp, zijn gerafelde hart en zijn zuidelijke ziel. Gewoon betoverend mooi.

 

2 april 2022 / Zaal open 20.00u / Aanvang 20.15u / Tickets VVK €20,00 / ADD €23,50

  

 

Powered by iCagenda