INSPIRO

MUZIEK
thumbnail_Nr_1_-_foto_anouk_van_der_weerden
Datum: zaterdag 29 januari 2022

 INSPIRO

 

 

Vanwege de huidige coronaregels wordt dit evenement verzet naar een latere datum.


A contemporary flamenco performance

Danseres Jessica Achten danst niet alleen modern óf flamenco, juist de combinatie van beide is wat haar een sterke en unieke danseres maakt. In deze voorstelling betrekt zij gitarist/componist Tijn van der Sanden, percussionist Claudio Spieler en pianist/electronics Carlos Ema. Deze jonge makers hebben een brede en vernieuwende kijk op flamenco en hopen veel mensen te kunnen inspireren met hun voorstellingen.
 
Inspiro
Inspiro aire, dejo inspirarme por el movimiento. 
Inspiro el movimiento, dejo inspirarme por la musica.
Inspiro la musica, dejo inspirarme por las palabras.
Inspiro palabras, dejo inspirarme por la vida.
Respira Profundo – Dejate llevar
 
Inspirar
1. (sentimientos, ideas) 
to inspire 
2. (respirar) 
to inhale, to breathe in 
 
 
 
 
Adem is de motor van beweging, in welke dansvorm dan ook. Door ademhaling ontstaat er energie die vertaald wordt in beweging. Ademhaling staat centraal bij moderne dans, maar bewust gebruik hiervan is ook bij Flamenco essentieel. Hoe laten deze stijlen zich meevoeren door ademhaling, tot een punt waar er alleen nog beweging is? Een flow van lucht die het lichaam binnengaat en ook weer verlaat. Adem diep in en laat je inspireren...
 
Wat is de bron van inspiratie voor een artiest? Is het het verlangen als danser om te communiceren via beweging? Is het de behoefte als muzikant om zijn gevoel om te zetten in klanken? Of laat je je inspireren door emoties, reizen, muziek, kunst, natuur, een verhaal of afbeelding?
 
De artiesten zullen door een constante ‘terugkoppeling’ elkaar inspireren met als uitgangspunt de ‘ademhaling’. Tijdens hun intensieve samenwerking laten zij zich meevoeren in deze flow, waardoor ze de energie zullen laten stijgen tot een hoogtepunt. 
 
Artiesten:
Dans: Jessica Achten
Piano/live electronics: Carlos Ema
Gitaar/live electronics: Tijn van der Sanden
Percussie: Claudio Spieler

  

 

Powered by iCagenda