Doctor Zhivago

CINE DOR
tump_zhivago
Datum: vrijdag 16 december 2022

 DOCTOR ZHIVAGO

 

BESTEL HIER UW TICKETS


 

Epische filmklassieker in het Cantine Theater.

Een winterse klassieker die zijn weerga niet kent. Te pas en te onpas wordt weleens met de term episch gegooid, maar Dr. Zhivago is misschien wel de maatstaf voor dit begrip.

Dit is een epische film! Zelden is de winter zo indrukwekkend en magisch in beeld gebracht. Over twee mensen die in een vloedgolf van enorme historische gebeurtenissen (WOI en de Russische revolutie van 1917) verliefd worden.

Dokter Zjivago is gebaseerd op de roman Dokter Zjivago (1957), geschreven door de Russische schrijver Boris Pasternak (1890-1960).

Dr. Zhivago (Omar Sharif) is een jonge arts die verliefd is op de mooie Lara Guishar (Julie Christie), die een affaire heeft met de minnaar van haar moeder, een gewetenloze zakenman. Yuri trouwt echter met zijn nicht Tonya. Maar als hij en Lara elkaar jaren later opnieuw ontmoeten, is de liefde niet te stoppen.  

Niet alleen de beelden hebben een filmische schoonheid, ook de filmmuziek is legendarisch met composities van Rachmaninoff en Jarre. Wie kent niet ‘Lara’s theme’? Deze film is puur gemaakt voor het grote doek. ‘Een monumentale film van deze tijd!’, riepen ze in de winter van 1966. En dat was het, en dat is het.

16 december 2022 / Zaal open 19.00u / Aanvang 19.30u / Tickets VVK €7,50 excl. servicekosten / ADD €10,00

 

 

Powered by iCagenda